Breakup (deel ll)

Ik weet niet wat het is, misschien ligt het aan het weer, maar er is iets gaande in medialand. Ik kan maar een toepasselijke term bedenken en dat is ook gelijk opnieuw* de titel van deze blog: ‘breakup’. BN’ers breken massaal met hun werkgever, tv-programma of liefde. En daar smullen wij ‘gewone’ Nederlanders behoorlijk van.break up2Zo gaat dinsdag 5 maart volgens RTL Boulevard de geschiedenisboeken in als een ‘zwarte dag in showbizzland’. Want ja, het is echt waar: Wesley en Yolanthe en Sneijder-Cabau hebben bekendgemaakt te gaan scheiden. Na 9 jaar huwelijk is de koek op, het kaarsje uit. De wildste verhalen en speculaties gaan inmiddels rond over de reden en ook daarin is RTL Boulevard niet bepaald terughoudend: Wesley zegt namelijk op Instagram dat hij ‘het meerdere keren heeft verknald’. Wat dat mag betekenen, mag Joost weten. En dat doet er verder ook niet toe. Op Twitter lagen de grappen direct voor het oprapen en ging het vooral om de vraag: neemt Yolanthe ook nu weer de gastendoekjes mee? Feit blijft dat in dit verhaal alleen maar verliezers zijn. Want hoe sneu is het voor Wesleys eerste zoon, die nu opnieuw meemaakt dat zijn (stief)ouders uit elkaar gaan? En voor de kleine Xess Xava, die net zo oud is als onze kleine jongen?

Ook bij andere BN-koppels lijkt de liefde het niet te winnen. Het huwelijk van Wendy van Dijk en Erland Galjaard ‘verkeert in zwaar weer’ en ook op de boerderij van Nicolette Kluijver (ik ben fan!) en haar man Joost is niet alles meer koek en (kippen)ei. Wat is er toch aan de hand? Een terugkerend argument bij ‘dit soort’ stellen is dat ze allebei zulke drukke (werk)levens hebben, dat tijd voor elkaar er te vaak bij inschiet. En als je dan te ver uit elkaar groeit, wat is er dan nog over?

Niet alleen op liefdesgebied rommelt het bij de BN’ers. Ineens was daar begin dit jaar het nieuws dat zowel Wendy van Dijk als Linda de Mol breken met hun huidige werkgever RTL en overstappen naar SBS. Ja lieve lezers, die laatste is dezelfde zender die nog steeds (!) Utopia uitzendt, dus ik vind daar wat van. Doodzonde dat de dames voor deze overstap hebben gekozen als je het mij vraagt. Ik ben benieuwd of ik straks de ‘6’ wel kan vinden op de afstandsbediening (1, 2 en 3 zijn namelijk ook al moeilijk te vinden).

SBS is ook de zender die voortaan het sterren-dansprogramma Dance Dance Dance gaat uitzenden. En daarmee een van mijn favoriete juryleden Dan Karaty achterlaat. Wéér een breakup dus. En om het nog erger te maken, moeten we het voortaan in die show met Jan Kooijman als vervangend jurylid doen. Hij en Timor Steffens in één programma, dat trek ik echt niet hoor.

En dan was er nog Twan Huys. Die een halfjaar lang met pijn en moeite heeft geprobeerd het programma RTL Late Night nieuw leven in te blazen. Eigenlijk kon je deze breakup al zien aankomen: eerst brak het programma met Luuk Ikink en daarna met Marieke Elzinga. Vervolgens werd Humberto Tan gedumpt. En nu dus Twan Huys. Maar het ergste komt nog: het hele programma is inmiddels opgedoekt. Toegegeven: sinds Humberto de laan uit werd gestuurd, heb ik veel minder vaak naar het programma gekeken. Twan was toch iemand ‘van de publieke omroep’ en dat merkte je. Journalistiek gezien was hij reuze-sterk, maar ook te serieus voor een feel good late night programma (sorry voor al deze Engelse termen).

Ik kan het allemaal niet meer bijhouden hoor. Het enige programma waarvan je hoopt dat het een keer ophoudt, is Utopia. Maar dat lijkt vooralsnog een utopie.

Waarom ik dit allemaal weet? Ten eerste omdat zelfs gerenommeerde nieuwswebsites scheidingen van BN-ers blijkaar zulk groot nieuws vinden, dat ze je een push-bericht sturen zodra het nieuws naar buiten komt. Kun je nagaan wat je ontvangt als het komkommertijd is… Ten tweede omdat RTL Boulevard nu eenmaal dagelijks aanstaat bij ons. Sinds het programma heeft gebroken met Albert Verlinde (of hij met programma, dat is niet relevant), vind ik het een stuk aangenamer om naar te kijken (nu Peter R. de Vries en Ronald Molendijk nog dumpen, dan heb je helemaal een succesformule). En dan ‘mis’ je dus niets op showbizz-gebied. Het programma wordt gelukkig altijd opgevolgd door het half 8 nieuws, dus dan ben je intellectueel gezien toch weer een beetje in balans.

Alle showbizz-gekheid op een stokje: uiteindelijk is het belangrijkste dat je zelf als gezin nog bij elkaar bent. Ik moet er niet aan denken om er ooit alleen voor te staan. De kleine jongen is een behoorlijk papa’s-kind, dus dat zou nog wat worden… Al is dat trouwens maar net hoe de wind waait bij ‘m. Toen ik onlangs een weekend alleen was, was er geen vuiltje aan de lucht en viel het woord ‘papa’ niet eens. Totdat hij even wilde videobellen en de kleine jongen ineens besefte dat ‘zijn beste vriend’ (gelukkig zegt ‘ie dat ook wel eens tegen mij) er écht niet was. Ontroostbaar was hij (foto!). En zo zie ik hem niet graag.

Bovenstaande duurde slechts een paar minuten. Maar hoe leg je dan in hemelsnaam aan je kind uit als dit wel voor langere tijd (lees: altijd) is? Gelukkig hoef ik daar niet aan te denken (ik heb voor deze blog een paar varianten op ‘scheiding’ ingetikt in Google, dus ik hoop maar dat mijn wederhelft daar niets achter zoekt).

*Mijn vorige blog over een persoonlijke én showbizz breakup lees je hier.

Advertentie

Een reactie op “Breakup (deel ll)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s