Tekstbureau MWords

Hoera, ik besta! Mijn eigen tekstbureau is eindelijk een feit. De naam die nu al meer dan een jaar boven deze blog prijkt, heeft nu echt betekenis gekregen. Officieel vastgelegd en wel. En mijn website? Die heb ik zelf gemaakt. Ik ben zo trots als een pauw.mwordsHet idee voor een eigen tekstbureau bestond al langer. In mijn allereerste blog schreef ik al dat de site in de toekomst misschien uitgebreid zou worden met ‘meer diensten’. Maar ja, waar begin je dan? Op dat moment was ik nog in dienst bij mijn vorige werkgever, maar het einde van dat dienstverband was wel al in zicht. De eerste vraag die ik mijzelf stelde was: wil ik dan volledig zzp’er worden, of ga ik ‘het’ in eerste instantie ernaast/erbij doen?

Ik vond dat best een lastige keuze. Want als er een ding zeker is, is dat het ondernemerschap onzekerheid met zich meebrengt. En kan ik dat wel aan? Ik ben graag op dingen voorbereid, houd van vastigheid en weet graag waar ik aan toe ben. En een regelmatig inkomen elke maand is ook best wel prettig. Het leek mij verstandig om eens in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen: hoe hebben zij die sprong in het diepe ooit gewaagd?

Dat was best verfrissend. En bovendien: heel erg leuk. Ik trok de stoute schoenen aan en sprak af met een oud studiegenootje en een oud-collega. Allebei zeiden ze hetzelfde: ja, het is soms onzeker. En je moet het echt de tijd geven. Maar je weet pas hoe gaaf het is om je eigen ding te kunnen doen, als je die stap gewoon zet.

Zou ik het dan toch gewoon doen? Het feit dat mijn baan bijna ophield te bestaan én dat beide dames zeiden dat het wel even tijd nodig had, heeft mij uiteindelijk de knoop doen doorhakken: ik ga op zoek naar een nieuwe baan én ik ga werk maken van mijn eigen tekstbureau. Want communicatie is gewoon een té leuk vak om los te laten en teksten schrijven en redigeren als hobby is leuk, maar levert niets op. Allebei doen is voor mij de ideale combinatie.

De beslissing was genomen, what’s next? Hoewel de naam MWords dus al een jaar in mijn hoofd bestond, ga je op het moment suprême toch weer twijfelen. Dekt het wel de lading? Moet er niet iets bij? Na een kort beraad met mijn wederhelft kwamen we tot Tekstbureau MWords. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan?

En dan… er moest een logo komen. En een website natuurlijk. Visitekaartjes. En promotiemateriaal. Ik ben niet bepaald een digibeet, dus die website zou ik zelf wel maken. Dan ben ik helemaal zelf in charge en scheelt het bovendien een hoop kosten. Wat het niet scheelt? Tijd! Ik ben echt wel een paar weken bezig geweest en er zaten avonden tussen dat ik wilde opgeven. Maar het resultaat mag er zijn – al zeg ik het zelf.

Nieuwsgierig geworden? Check ‘m hier: www.tekstbureau-mwords.nl.

3veren

Een naam, een website. Nu nog een logo. En laat ik nu net een grafisch vormgever kennen die ook nog eens bij mij in de straat woont. Samen gingen we aan de slag, zzp’ers onder elkaar. Omdat ik vaak al heel goed weet wat ik wil (en wat niet), was het ontwerp van mijn logo snel gemaakt. En ook de visitekaartjes konden eigenlijk al besteld worden. Wouw, het werd nu toch wel echt serious business.

Tot slot moest er nog een officieel ding geregeld worden: het registreren van dit alles bij de Kamer van Koophandel. En dus reed ik onlangs naar Alkmaar om mijn bedrijf in te schrijven. “Van harte gefeliciteerd en veel succes”, kreeg ik na afloop te horen. Dat klonk best wel cool. Hoera, ik besta!visitekaartjes
Ik ben nu dus helemaal klaar om ‘los’ te gaan met mijn tekstbureau. Dus mocht je iemand weten die een tekstschrijver zoekt, ken je studenten/scholieren die mijn hulp kunnen gebruiken bij het finetunen van hun scriptie of ben je zelf misschien op zoek naar iemand die nét iets handiger is met de Nederlandse taal? Dan weet je mij te vinden.

Tekstbureau MWords. Nét even anders.

Advertentie

5 reacties op ‘Tekstbureau MWords

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s